Kulinárna kultúra Európy
Kategória kurzuKatedra etnológie a mimoeurópskych štúdií
kurz zameraný na získanie vedomostí z oblasti Kulinárnej kultúry.
jednotlivé tematické oblasti:
- tradičná strava Slovenska ako etnokultúryn fenomén
- výskum kulinárnaj kultúry
- zloženie tradičnej stravy
-obilniny a obilninové jedlá
-strukoviny a strukovinové jedlá
zelenina, ovocie a jedlá z nich
-rastlinné oleje, živočíšne tuky a ich využitie
- živočíšna strava, mäso a mäsové výrobky
Vaječné jedlá, mlieko a mliečne jedlá
-nápoje a ich význam, nízkoalkoholické kvasené nápoje, víno, pivo, destiláty
- spôsoby prípravy jedla, spôsoby jedenia, stravovací poriadok
-kulinárne tabu
Materiálna kultúra I. Agrárna kultúra
Kategória kurzuKatedra etnológie a mimoeurópskych štúdií