Základy biológie pre biotechnológov /Úvod do biológie / Bunková biológia / Základy biológie
Základy biológie pre biotechnológov /Úvod do biológie / Bunková biológia / Základy biológie pre 1. ročník Bc. na FPV UCM v Trnave.
Základy biológie pre biotechnológov / Bunková biológia
Úvod do biológie, Bunková biológia, Základy biológie pre biotechnológov - základné otázky biológie, základy problematiky živých organizmov, základy bunky, DNA a bielkovín
Základy enzymológie
Predmet "Základy enzymológie" je zameraný na prehĺbenie poznatkov získaných v predmete "Biochémia" z oblasti štruktúry, ich klasifikácie a kategorizácie enzýmov v rámci EC klasifikácie, ako aj o metódach získania a čistenia enzýmov pre ich komerčné využitie v rôznych technológiách. Významná časť je tiež venovaná metódam stanovenia a výpočtu enzýmovej aktivity.
Základy biológie pre biotechnológov / Úvod do biológie / Bunková biológia 2023
Výpočtový seminár I
Výpočtový seminár I je určených pre študentov navštevujúcich prvý ročník v rámci študijného programu Bc. Biotechnológie.
Úvod do biológie / Bunková biológia / Základy biológie pre biotechnológov / Základy biológie
Úvod do biológie / Bunková biológia / Základy biológie pre biotechnológov / Základy biológie pre 1. ročník Bc. na FPV UCM v Trnave.
Rastlinné, živočíšne, potravinárske biotechnológie, ich regulácia a biologická bezpečnosť - otázky
Otázky k učebnici Rastlinné, živočíšne a potravinárske biotechnológie, a ich biologická bezpečnosť.
Priemyselné biotechnológie
Absolvovaním predmetu získa študent vedomosti o potravinárskych a chemických biotechnológiách, ktoré mu v spojitosti s informáciami z ďalších biotechnologických disciplín (farmaceutické, medicínske, poľnohospodárske, environmentálne biotechnológie) a priemyselnej praxe (exkurzie) umožnia po ukončení štúdia pracovať v podnikoch potravinárskeho a chemického priemyslu s biotechnologickým charakterom výroby.
Poľnohospodárske biotechnológie
Pokročilá biológia pre biotechnológov
Pokročilá biológia pre biotechnológov, 1. ročník Bc. štúdia
Mikrobiálne biotechnológie
Študenti sa oboznámia so základnými biotechnologickými postupmi v rámci priemyselnej výroby vybraných produktov, ktoré sú pripravované za aktívnej účasti mikroorganizmov, s dôrazom na potravinárstvo a farmaceutický priemysel.
Laboratórne cvičenia z biotechnológií II
Laboratórne cvičenia sumarizujú základné postupy a princípy využívané pri klasických biotechnologických procesoch. Tieto cvičenia sú určené všetkým tým, ktorí majú záujem pochopiť základné fermentačné posty využívané v biotechnológiách. Jednotlivé princípy a postupy sú implementované v rámci konkrétnych postupov produkcie významných biotechnologických produktov. Z oblasti produktov primárneho metabolizmu je pozornosť venovaná produkcii kyseliny mliečnej, kyseliny citrónovej, etanolu a enzýmom a z oblasti sekundárnych metabolitov najmä produkcii antibiotík vláknitými hubami.
Laboratórne cvičenia z biológie II
Laboratórne cvičenia z biológie II sú zamerané na základnú prácu v biologickom laboratóriu. Absolvovaním predmetu si študent rozšíri poznatky o základných metódach používaných v biologických laboratóriách, získa laboratórnu zručnosť pri práci s živými organizmami, časťami živých organizmov alebo vzorkami zo živých organizmov. Študent získa tiež správne pracovné návyky pri používaní prístrojového vybavenia v biologickom laboratóriu a naučí sa, ako formou sa vyhodnocujú experimenty a pripravuje sa laboratórny protokol.